Lokalni dobavitelji

Skupina Posavje

Medtem ko se pridni kmetovalci vsak dan v naravi z ljubeznijo ukvarjajo s svojimi pridelki, strokovnjaki z različnih področij in optimizirana logistika pomagajo ostalim manjšim in večjim lokalnim pridelovalcem, da so njihovi sveži pridelki hitro na voljo kupcem po vsej Sloveniji. Široko izbiro vseh svežih pridelkov Zadružne skupine Posavje odlikujeta naravi prijazna integrirana pridelava in certifikat GLOBAL G.A.P.

"Svežina, kakovost in okus lokalnih pridelkov so najpomembnejši kriteriji naše dejavnosti."

Žiga Klobasa

Zadružna skupina Posavje je v 25 letih delovanja pridobila neprecenljive izkušnje s področja pridelave lastnih svežih pridelkov, mehanizacije in s področij transporta ter distribucije izdelkov. Danes resurse in izkušnje deli z manjšimi in večjimi lokalnimi dobavitelji, pri čemer poskrbi tudi za hiter in optimiziran prevoz svojih svežih pridelkov in za nadaljnjo distribucijo. Tako se lahko pridelovalci posvetijo tistemu, kar najraje počnejo in delajo najbolje – pridelavi svežega sadja in zelenjave.

Rezultat je široka ponudba zvrhanih zabojčkov svežih kumaric, bučk, rdeče in zelene paprike, babure, več vrst zelja in pisan nabor ostalih okusnih svežih pridelkov ter seveda vsako jutro znova pestro obložene in pisane police HOFER Tržnice. Zastopnik zadružne skupine Posavje slikovito zaključi: »Lepo je opazovati pestro igro barv, oblik, arom in okusov, s katero nas vedno znova obdaruje rodovitna lokalna narava.«

Čeprav je vas v zadnjih desetletjih marsikdo zapustil, pa tisti, ki ostajajo, skrbijo za tradicionalno močno kmetijsko panogo. »Že od malih nog smo obkroženi s kmetijskimi opravili, ki so marsikomu prirasla k srcu,« se strinjajo pridni sezonski delavci. In že se izgubijo med gredicami, mi pa uživamo v pogledu čez širne ravnice neokrnjene pokrajine.

Glava kmetije Boštjan je pred več kot 10 leti kmetijo prevzel od očeta, in kmalu je v delo na kmetiji vključil tudi ostale člane številne družine – od mame Amalije in snahe Nataše do tretje generacije, Nike, Jana, Samuela in komaj 5-letnega Mihaela. Ob jutranji zori najmlajši počasi prebudi ostale in otroci so kmalu po zgodnjem zajtrku že na polju. Hitro jim sledijo še starejši člani družine, ki kar takoj pričnejo z delom, ki ga nikoli ne zmanjka.

Vodja kmetije Boštjan je še posebej ponosen na to, da so začeli iz nič in od temeljev naprej kmetijo postavili na noge sami. “Začetki res niso bili lahki, a nam je z ljubeznijo in vztrajnostjo uspelo,” priznava Boštjan in že odhiti nazaj na polja.

Prav lepo jih je opazovati na poljih, ko izkušene roke in pogledi poskrbijo, da bodo vsi pridelki kmalu kar najbolj sveži in kakovostni. “Po toliko letih smo se iz lastnih izkušenj in z iznajdljivostjo ogromno naučili, kar se pozna na konstantni kakovosti naših svežih pridelkov,” v en glas zaključijo mama Amalija, snaha Nataša in Boštjan.

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

»Hofer je zanesljiv in reden naročnik, ki tudi hitro in redno plačuje obveznosti. Veseli nas, da išče, zahteva in tudi najbolj ceni kakovost in svežino svežih pridelkov, kar sta najpomembnejša atributa naše celotne ponudbe, ki temelji na integrirani pridelavi, podprti s certifikatom GLOBAL G.A.P. Ne nazadnje pa delimo tudi skrb za hitro distribucijo in dostavo svežih lokalnih pridelkov do končnih kupcev, saj to celotni verigi kooperantov in našemu podjetju zagotavlja vedno več vse bolj zadovoljnih kupcev, ki z veseljem posegajo po raznolikih svežih pridelkih.«

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

HOFER nam je všeč zaradi fer odnosa – sicer so zelo zahtevni glede konstantne kakovosti in dobavljivosti svežih pridelkov, so pa njihova naročila in plačila hitra, zanesljiva in najpomembneje – redna.

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

"Finance so pri poslovanju podjetij vedno pomembne, v naši zgodbi pa igrajo še posebej pomembno vlogo. Zato bi kot največjo prednost izpostavili HOFERjeva hitra in redna naročila – ter najpomembnejše – hitra in redna plačila."

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

“Tako velik partner, kot je HOFER, naši kmetiji zagotavlja rast in nemoteno delovanje. Najbolj nas veseli, da so HOFERjeva naročila in plačila hitra in redna. Tako smo lahko na polju brez skrbi,” zaključi Boštjan.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt