Lokalni dobavitelji

Kmetija Podlesek

V majhni prekmurski vasici gospoda Gustava Podleska že več kot 28 let prebuja ljubezen do pridelave solate. Z nostalgijo in žarom v očeh se rad spominja začetkov kmetije, s ponosom pa tudi njenega razvoja in rasti. Še danes na kmetiji dela cela družina – mama, oče, sin Boris in Tanja, pri čemer jim med sezono na pomoč priskočijo pridni sezonski delavci.

"Kmetijstvo je trdo delo, a nudi posebno zadovoljstvo."

Gustav Podlesek

Ko zelene prekmurske ravnice osvetli zarja, se nasadi z jutranjo roso sveže orošene solate zlato-rumeno lesketajo. Pogled lepo popestrijo globoke rdeče note radiča, jeseni pa še oranžne bučke. A ni ga dneva, ko med gredicami ne bi videli mame, očeta Gustava, sina Borisa ali Tanje, ki z vso skrbjo opazujejo in obdelujejo sadike.

Njihovim strogim očem ne uide nič, to pa se pozna na visoki kakovosti in okusu vseh vrst sveže solate in radiča. »V Sloveniji je nadzor nad kakovostjo na zelo visoki ravni, kar je koristno tako za nas, pridelovalce, kot za naše kupce, ki so deležni najboljših svežih pridelkov,« se dopolnita mama in oče Podlesek. Čeprav opoldansko sonce že močneje pripeka, so vsi videti zadovoljni, saj so pri svojem delu v pristnem stiku z naravo.

Med kratkim popoldanskim počitkom nam Boris potrdi tihe misli: »Kmet je odvisen od vremena, na kar seveda nimamo vpliva. A vseeno je na kmetiji lepo. Delaš na soncu, zunaj si, v naravi, zvečer pa zadovoljno ležeš k počitku.«

»Vsekakor pa to ni delo za vsakogar – delo na kmetiji moraš opravljati s srcem in narava te bo vedno znova obdarila z okusnimi, svežimi pridelki,« zaključi glava družine in odhiti med zelene gredice.

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

»Najbolj so nam všeč strog nadzor in HOFERjevi visoki standardi. Naše sodelovanje je po eni strani dokaz, da na kmetiji delamo res dobro, po drugi strani pa lahko naše sveže pridelke poskusi vsa Slovenija. In tukaj je zelo pomembna vsakdanja dostava, saj samo ta omogoča, da tudi na drugem koncu Slovenije kupci dobijo enako svežo glavo ledenke.«

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt