Lokalni dobavitelji

Panorganix

Ko obiščemo čudovito zeleno prleško pokrajino, nas že na daleč pozdravi aromatičen vonj svežih zelišč. Ko stopimo korak bližje Panorganixu, pa nas očara pogled na barvit nasad sveže zelenjave, zelišč in modro-vijoličnih borovnic. Tako kot vsako jutro vse pridne zaposlene v podjetju Panorganix.

"Raznolikost barv svežih pridelkov in bogata aroma svežih zelišč me vedno znova očarata."

Niko Miholič

Resda so le srednje velika pomurska kmetija, pa vendar pridne domače prleške roke oskrbujejo veliko število domačih kupcev. S svojim s soncem obsijanim edinstvenim rastlinjakom in vlaganjem v moderno trajnostno tehnologijo orjejo ledino celo v Srednji Evropi. Ponosni so, da rodovitna prleška zemlja daje delovna mesta številnim Ljutomerčanom in da se je Panorganix trdno zasidral na zemljevid najboljših lokalnih pridelovalcev. Ustanovitelj Mario Kurtovič in vodja trženja Niko Miholič sta usmerjena k inovativnim načinom dela, ki zagotavljajo naravi prijazne metode pridelave in aromatične, sveže pridelke, polne okusa. »Vsi naši pridelki so prijetni na dotik, vabljivi na pogled, omamnega vonja in najpomembnejše – odličnega okusa,« jih z veseljem pohvali Mario.

Začeli so s pridelavo bolj tradicionalnih kultur česna, borovnic in fižola, leta 2015 pa so se lotili še pridelave solate in zelišč brez pesticidov na naravni način. S tem velikim korakom v prihodnost je postalo delovanje podjetja Panorganix še prijaznejše do ljudi in okolja, zmanjšali pa so tudi količino izpustov CO2. Niko poudarja, koliko truda in znanja vlagajo v to, da sledijo najnovejšim trendom, čeprav v srcu še vedno negujejo tradicionalnost. Edinstvena kombinacija pa kupce po vsej Sloveniji osrečuje s sočnimi ekološkimi borovnicami, svežim in aromatičnim česnom, pisanim fižolom češnjevcem, solato ŽIVA in zelišči. Certifikat Global G.A.P., ki s strogimi pogoji pridelave zagotavlja najboljšo kmetijsko prakso, je samo še dodaten dokaz njihove predanosti.

»Panorganix obstaja zato, da zagotavljamo sveže in kakovostne pridelke vsem, ki cenijo lokalno pridelavo in kratke dobavne poti,« poudari Mario in navdušeno nadaljuje, »zaradi vse večjega povpraševanja pa ravnokar povečujemo pridelovalno površino za zelišča in solato ŽIVA ter nasad ameriških borovnic.« Poleg skrbnih in nepogrešljivih zaposlenih kopica tehnologov, svetovalcev iz Slovenije in tujine ter sezonskih delavcev skrbi, da so čisto vsi pridelki pridelani na okolju prijazen način in še popolnoma sveži na policah po vsej Sloveniji.

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

»Veseli smo, da smo v HOFERju našli tako pomembnega strateškega partnerja. Sodelovati z njimi je hvaležna naloga, saj so vsi naši pridelki vedno sprejeti z odprtimi rokami, pa naj gre za tradicionalna ali pa za tako inovativna živila, kot so npr. solata ŽIVA in zelišča. Z njihovo pomočjo smo lažje prodrli tudi na avstrijski trg. Dodatno nas veselijo kratke in hitre transportne poti, saj je naš pridelek pobran v dopoldanskem času, popoldan že dostavljen v HOFERjev distribucijski center in v zgodnjih jutranjih urah naslednji dan že na vseh policah HOFER Tržnic po vsej Sloveniji. Tako smo prepričani, da do kupcev prispejo najbolj sveži pridelki, kar je seveda dobro za nas in nas navdaja z optimizmom,« so povedali v Panorganixu.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt