Lokalni dobavitelji

Kramberger Nova

Ob Perniškem jezeru v Pesniški dolini, obkrožene z griči mariborskega hribovja, stoji družinska kmetija Kramberger, kjer sin Aleksander nadaljuje poljedelsko tradicijo očeta Vlada s pridelavo cvetače in brokolija.

»Kupcem je najpomembnejša kakovost, zato lahko prodamo vse, kar pridelamo.«

Vlado Kramberger

Pred 30 leti so na kmetiji Kramberger vrtnine pridelovali na le enem hektarju, prodajali pa so jih na mariborski tržnici. Danes zelenjava raste na več kot desetih hektarjih, najdete pa jo lahko v trgovinah HOFER po vsej Sloveniji.

Za to je poleg očeta Vlada zaslužen tudi sin Aleksander. Krambergerjevi so namreč pridelavo vrtnin opustili zaradi pomanjkanja časa, saj imajo poleg kmetije tudi družinsko gostilno. A ko je sin Aleksander dokončal kmetijsko šolo, je oče videl priložnost za nadaljevanje družinske tradicije:

»Ko je sin Aleksander uspešno končal srednjo kmetijsko šolo, smo mu doma želeli ustvariti delovno mesto, s tem pa tudi zagotoviti prihodnost kmetiji, ki s pridelavo klasičnih posevkov, kot sta koruza ali pšenica, ne bi mogla preživeti,« razlaga Vlado Kramberger.

Od pšenice in koruze so se Krambergerjevi iz Pernice pri Mariboru preusmerili v pridelavo cvetače, ki jo lahko vsak dan svežo najdete v vseh trgovinah HOFER.

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt