Lokalni dobavitelji

Jeruzalem Ormož SAT

Pod obsijanimi obronki Slovenskih goric, na naravni trasi nad reko Dravo najdemo občino Ormož, znano po svoji rodovitni zemlji, ki nam daje mnoge cenjene sadove narave. V zadnjih letih se je tej pisani druščini pridružil tudi prvi slovenski sladki krompir.

»Največ nam pomenijo zadovoljni kupci, zadovoljni poslovni partnerji in zadovoljni zaposleni.«

Marko Plohl

Podjetje Jeruzalem Ormož SAT kot prvo v Sloveniji ponuja lokalno pridelan sladki krompir, ki kupce navdušuje z izjemnim okusom in zagotovilom najvišje kakovosti.

»Sladki krompir pridelujemo v porečju Drave na peščenih tleh, ki se hitro segrevajo, kar so za ta pridelek idealne razmere. Te površine bi bilo možno tudi namakati, če bi vode primanjkovalo, a je prednost krompirja ta, da je porabi res malo. Poleg tega ga ne napadajo bolezni in škodljivci, kar je dodatna prednost,« pridelavo opisuje Marko Plohl, direktor kmetijskega podjetja v lasti sedanjih in bivših zaposlenih.

Kot ostali dobavitelji so tudi oni dosegli visoke standarde, ki jih HOFER zahteva od svojih dobaviteljev. Marko razloži: »Za vstop med HOFERjeve dobavitelje smo morali vzorec svojega sladkega krompirja poslati na analizo na Dunaj, kjer so potrdili, da je pridelan v Sloveniji in da ne vsebuje ostankov fitofarmacevtskih sredstev. Pridobili smo tudi certifikat Global Gap, ki pomeni nadstandard pri pridelavi zelenjave.«

Sladki krompir pobirajo sredi jeseni, pri tem pa jim pomagajo sezonsko zaposleni delavci iz lokalnega okolja. In koliko ga pojedo sami? Marko se nasmeje in odvrne le: »Sladki krompir je stalnica na našem jedilniku.«

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

»S HOFERjem radi sodelujemo, saj so nam skupne lastnosti zanesljivost, želja po skupnem napredku in nenehnem iskanju potreb potrošnika. S sodelovanjem si medsebojno pomagamo pri razvoju še boljših in okusnejših pridelkov za kupce,« poudari Marko Plohl.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt