Lokalni dobavitelji

Šampinjoni Smuk

Bojan se spominja svojih začetkov gojenja, ko si ni niti predstavljal, da bodo šampinjoni postali njegova glavna dejavnost. Začel je na 10 m2 obdelovalne površine, ki je v osmih letih tradicionalnega ročnega dela s skrbjo in ljubeznijo počasi zrasla do današnjih kapacitet.

"Ker vsak dan gojimo s skrbjo in ljubeznijo, zanimanje kupcev raste kot gobe po dežju."

Bojan Smuk

Mati Anica Smuk se samo nasmehne, ko se spomni, koliko vsakodnevnega truda in dela je vsa družina vložila v šampinjone: »Dela nikoli ne zmanjka, če si predan zagotavljanju najvišje kakovosti. Šampinjone še vedno pobiramo ročno, včasih pa smo jih poleg tega celo sami razvažali po Ljubljani in okolici.« Leta 2001, ko je del družinskega podjetja postal tudi sin Jernej, so lahko površino podvojili in z okusnimi svežimi šampinjoni navdušili še več potrošnikov.

Smuki so navdušeni nad tradicionalnimi metodami pridelave, zavedajo pa se, da ima lahko tehnologija pozitiven vpliv na odličnost pridelkov. Veliko jim pomeni, da so njihovi izdelki kmalu na prodajnih policah, saj tako ohranijo pristen naravni okus in svežino.

Celotna družina je ponosna, da šampinjoni zmagujejo tudi v priljubljenosti, saj že leta po njih posega vse več kupcev. »Čisto vsak ima nekaj šampionskega v sebi,« se pošali Bojan, potem pa se mu že mudi. Poleg članov družine in Jernejeve žene, so čisto vsi zaposleni nezamenljivi – vodja proizvodnje, voznik, pomočnik v gobarni in vsa dekleta v pakirnici ter pobiralci. Celo že upokojena Anica ne utegne priti do trdo zasluženega počitka, saj že vrsto let skrbi za pisarniška dela, za pobiranje in razvoz, da so šampinjoni na naših policah vsak dan sveži. »Za stvari, ki jih opravljaš z ljubeznijo, in posledično za odlične pridelke se je več kot vredno potruditi,« je prepričana glava družine.

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

Sodelovanje s HOFERjem nam je odprlo številne nove možnosti. Postali smo še bolj prepoznavni, naše vsakdanje delo pa lažje in zanesljivejše, saj je HOFER reden naročnik in plačnik. Poleg tega pa je resnično fer v odnosih, saj se trudi za vzajemnost in se zaveda, da dolgoročno sodelovanje prinaša obojestranske koristi. Nam omogoča brezskrbno opravljanje vsakdanjega dela in rast, njim pa konstantno zagotavlja odlične šampinjone.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt