Lokalni dobavitelji

Jele Kitt

Nedaleč od Ljubljane, a hkrati že globoko potopljena v zelene ravnice Ljubljanskega barja, stoji majhna vasica Borovnica, ki je zadnja leta postala znana prav po borovnicah. To je zasluga sadjarske kmetije Palčič, ki se je pred več kot 30 leti začela ukvarjati s pridelavo okusnih svežih ameriških borovnic.

“Skrbno izbrane sorte ameriških borovnic, ki najlepše uspevajo v naših klimatskih razmerah, pridelujemo izključno na sonaraven način. Ter seveda skrbno in z ljubeznijo.”

Tine Palčič

Številčna družina Palčič je vsak dan obdana z idiličnimi grmički, polnimi slastnih modro-vijoličnih sadežev. Ker pa seveda dela ni nikdar premalo in ga nikdar ne zmanjka, jim v obiralnih sezonah priskočijo na pomoč pridne roke sezonskih delavcev, ki vsak dan znova zagotavljajo svežo zalogo ameriških borovnic.

“Da so borovnice res kakovostne in okusne, je potrebno pravilno prekopavanje, mulčenje in pravilno rezanje grmov,” nas pouči agronom mag. Tine Palčič.

Družina je ponosna na sonaravno pridelavo in težko prislužen ter seveda več kot zaslužen certifikat Global G. A. P., ki zagotavlja nadzor od njive do mize.

“Z lastno novo sortirno-pakirno linijo pa poskrbimo, da so naše distribucijske poti karseda hitre in kratke, borovnice na policah HOFER Tržnice pa popolnoma sveže,” v en glas zaključi družina Palčič in že naslednji trenutek se razgubijo med čudovitimi grmički.

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

“Pri HOFERju najbolj cenimo vsakodnevne dostave na police HOFER Tržnice, saj to pomeni kar najbolj sveže in okusne borovnice ter seveda zadovoljne kupce, ki se vedno znova vračajo. Poleg tega smo navdušeni tudi nad hitrimi naročili in hitrimi plačili,” zaključi gospod Tine Palčič.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt