Lokalni dobavitelji

Kmetija Studen

Ko v neokrnjeni slikoviti gorenjski pokrajini zavijemo pod Krvavec, v majhni vasici v bližini Cerkelj srečamo prijazno in delovno družino Studen, ki je od jutra do večera predana pridelovanju različnih vrst okusne sveže zelenjave. Prebujajo se s petjem ptic, petelinovo petje pa zaslišijo, ko že pridno obdelujejo gredice in opravljajo ostala dela na kmetiji.

“Dela je za vse dovolj, vsak prispeva po svojih močeh. Smo pa vsi predani naravi in jo spoštujemo.”

Roman Studen

Starša Slavko in Marica poleg vsakdanjih opravil prispevata zakladnico znanja in izkušenj, iz katerih črpata ostali generaciji Studnovih. Gašper je na kmetiji polno zaposlen, Tina pa kolikor ji čas ob študiju dopušča. Vsi na kmetiji so zavezani integraciji znanja iz širokih in komplementarnih področij, kot so bolj vzgoja rastlin, kolobarjenje, dobra kmetijska praksa, mehanizacija in nenazadnje tudi administracija.

“Z upoštevanjem kolobarjenja in dobrih kmetijskih praks, se izjemno zmanjša potreba po uporabi mineralnih gnojil in pesticidov,” nas poduči gospod Slavko. “Naša zaveza je pridelovati kakovostno, zdravo in polnovredno svežo zelenjavo,” ga dopolni vnuk Gašper.

Na kmetiji že dobro desetletje pridelujejo svežo zelenjavo po naravi prijaznih načelih integrirane pridelave, pri čemer so še posebej ponosni na certifikat Global G. A. P. “Kmetje smo še posebej odvisni od narave, zato jo moramo ceniti, spoštovati in kar najbolje skrbeti zanjo,” se strinjajo vse tri generacije. Že naslednji trenutek pa jih ponovno vidimo med gredicami, kako skrbno in z ljubeznijo se posvečajo vsaki vrsti zelenjave posebej.

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

“Veseli smo, da lahko nekaj naših svežih pridelkov ponudimo tudi kupcem HOFERja. S HOFERjem je lepo sodelovati, saj že ob setvi vemo, kaj HOFER želi na policah njihove tržnice – in najpomembneje – po naših izkušnjah tudi vedno drži besedo,” na kratko povzame gospod Roman Studen.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt