Lokalni dobavitelji

Kmetija Jarkovič

Sredi rodovitne in neokrnjene doline Krke domuje kmetija Jarkovič, ki jo vodi mladi kmetovalec Igor Jarkovič. Igor se rad spominja, kako je že kot otrok občudoval svojo družino pri delu na vrtovih in poljih, kar je sredi tako čudovite pokrajine skorajda samoumevno. Že takrat je rad priskočil na pomoč, še posebej pri obiranju sočnih temno rdečih jagod, enako močna ljubezen pa ga vodi še danes.

“Idealne podnebne razmere in ljubezen do dela v naravi sta ključna za pridelavo sočnih in okusnih svežih pridelkov.”


Igor Jarkovič

Ko topli jutranji žarki prebudijo slikovito pokrajino doline Krke, vstanemo z veseljem, saj se prebudimo v pravljični deželi. Čeprav je pokrajina polna pridnih rok in prizorov kmečkega življenja, čas teče počasneje. Med barvitimi nasadi paprik, jagod in ostalega sadja ter zelenjave opazujemo več generacij družine Jarkovič in ostalih pridnih delavcev, kako skrbno se posvečajo vsakemu pridelku posebej. V enakem razgledu uživajo lene domače muce, ki se sončijo na okenskih policah, in živahni kužki, ki se veselo podijo po kmečkih dvoriščih.

Da bi enakega razgleda bile deležne tudi bodoče generacije, Kmetija Jarkovič prideluje po načelih naravi prijazne integrirane pridelave, pri čemer so še posebej ponosni na certifikat Global G. A. P. “Pri delu popolnoma izkoriščamo izjemne naravne vire in kakovostne sadike, saj imamo srečo, da nas obdaja idealno okolje,” nas ob opoldanski kavici opomni glava kmetije ter odhiti na delo. Medtem ko nekatera zelenjava šele raste in zbira vitamine ter ostale hranilne stvari, družina že veselo pobira s soncem obsijane svetleče rdeče jagode, in se veseli okusne letine.

 “Naše pridelke trgamo samo v točki optimalne zrelosti in od tega ne odstopamo. Izredno hiter sistem pakiranja in dostave pa sta nujna, da v svežih sadovih naše pokrajine uživajo tudi kupci po celi Sloveniji. In vedno znova z veseljem posegajo po naših pridelkih, kar nam daje možnost in motivacijo, da nadaljujemo z ljubeznijo in žarom.”

Prideluje in dobavlja naravnost v trgovine Hofer

Vrednote in princip zagotavljanja kakovosti

Kaj so največje prednosti sodelovanja s HOFERjem?

»Z mojega vidika je za nemoteno opravljanje dela na kmetiji in za razvoj kmetije najbolj pomembno, da so plačila redna in hitra ter da se lahko zanesemo tudi na redna naročila. Izjemno hitra HOFERjeva distribucija in kratke dobavne poti pa prinašajo zadovoljne kupce, ki vedno znova z veseljem posegajo po naših pridelkih,” odgovarja Igor Jarkovič.

Ostali dobavitelji

Želite postati naš dobavitelj?

Ker želimo našim kupcem vsak dan ponuditi čim več svežih kakovostnih lokalnih pridelkov, smo vedno odprti za nova sodelovanja. Če želite postati naš dobavitelj, stopite v stik z nami na:

Kontakt