Vsak dan znova naravnost iz narave

Na HOFER Tržnico vsak dan, 7 dni v tednu, vsako jutro znova dostavimo več svežih sezonskih pridelkov naravnost od lokalnih pridelovalcev. Vedno sveža ponudba je vedno na voljo po HOFER CENI.

ŠAMPINJONI

Šampinjoni so najbolj popularna in ena izmed najbolj vsestransko uporabnih gob, ki jo odlikuje odlična tekstura in prijetno blag okus. So polni hranljivih snovi, vsebujejo samo 27 kcal na 100 gramov in so odličen vir antioksidantov. Za razliko od večine gob so lahko prebavljivi, zato jih lahko uživamo kar sveže – vsekakor pa jih ni potrebno lupiti.

Triki & nasveti

Šampinjone narežite na četrtinke, prelijte s sveže iztisnjenim limoninim sokom in z bio ekstra deviškim olivnim oljem Kloster Toplov. Že to je slastna kombinacija. Če boste čez solato nastrgali še odličen zorjen sir grana padano Cucina nobile ter dodali sveže sesekljan peteršilj, pa se bo vedno znova pojavila na spisku lahkih in odličnih malic.

Šampinjone in strok česna s HOFER Tržnice narežemo na tanke rezine ter jih popražimo na oljčnem olju Kloster Topolou do zlatorjave barve. Po okusu solimo in popramo. Nato šampinjone stresemo na krožnik in jih zmešamo s svežim kodrolistim peteršiljem. Med praženjem popečemo rezine kruha in po njih postrgamo preostali strok česna, ga obložimo z rezino bio kozjega sira Natur aktiv in pečenimi šampinjoni. Vse skupaj pokapamo z balzamičnim kisom in po želji še z oljčnim oljem.

Na HOFER Tržnico dobavlja: Šampinjoni Smuk

Aktualna tedenska ponudba je odvisna od sezone.